BlogSEOSEO Nedir?

SEO Nedir?

SEO Nedir?

SEO nedir? Sorusu üretmiş olduğu içeriklerin veya satışını gerçekleştirdiği ürünlerin arama motorunda üst sıralara çıkmasını isteyen kullanıcılar tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor.

Arama motoru optimizasyonu olarak bilinen, web sitelerini arama motorlarında daha çok kişi tarafından görünebilmesi için yapılan çalışmalarının bütününe SEO denir. Arama motorlarında daha iyi bir sıralamada yer alabilmek ve daha çok ziyaretçinin görebilmesi için arama motoru optimizasyonu oldukça önemlidir.

SEO Danışmanlığı Nedir?

Sahip olunan bir web sitesine internet üzerinde bulunan arama motorlarında sıralamasının yükseltilebilmesi adına yapılan çalışmaların ve verilen hizmetlerin tamamına SEO danışmanlığı adı verilir. Oldukça hassas şekilde çalışılması gereken ve yüzlerce kalemden oluşan SEO danışmanlığı oldukça zor ve detaylı şekilde çalışılması ve verilmesi gereken bir hizmettir. Ciddi bir disiplin ile gerçekleştirilmesi gereken SEO çalışmaları, uzun vadeli başarı elde edebilmek için oldukça önemli bir durumdur.

Bir sitenin içeriği ile alakalı kelimelerin veya kelime beklerinden internet üzerinde bulunan arama motorlarında üst sıralara çıkabilmesi için organik trafiğinin artması gerekir. Bunun için iyi bir SEO danışmanlığının yerine getirilmesi gerekir. Bu hizmetin asıl amacı sitenin arama motorunda üst sıralara yükseltilerek organik trafiğini arttırmaktır. Kahve üretimi gerçekleştiren bir işletmenin en iyi kahve, filtre kahve ve kahve üretimi gibi arama soruları ile ilk sayfada yer alması sağlanarak organik takipçi sayısındaki artış gözle görülür şekilde ortaya çıkar. SEO danışmanlığı işletmenin ulaşmak istediği hedefe amaçları yerine getirmek amacıyla verilen profesyonel ve kaliteli hizmettir.

SEO hizmete alınacak kişilerin SEO uzmanı olması ve bu konuda tecrübeli ve nitelikli kişiler olması oldukça önemlidir.

SEO Hizmeti Nedir?

Arama optimizasyonu olarak bilinen bu hizmet şirketler, blog, e-ticaret firması ve web siteleri ihtiyaç duyduğu ve profesyonel ekipler tarafından alınması gereken oldukça önemli bir hizmettir. Üretmiş olduğunuz bir ürün veya hizmetin pazarlamasını yapmak istediğiniz takdirde arama motoru optimizasyonu başvurmanız gerekir. Üretilen ürün veya hizmetin pazarlaması için arama motoru optimizasyonu oldukça etkili bir araçtır. Doğru ve kaliteli şekilde gerçekleştirilmiş olan SEO çalışması ile pazarlamayı düşündüğünüz ürün veya hizmetin, satışını düşündüğünüz müşteri kitlesine daha doğru ve hızlı şekilde ulaştırılabilmesine sağlar.

Arama motoru optimizasyonu sadece ürün ve hizmet satışı gerçekleştirilen sitelere hizmet etmez. İnternet üzerinde pazarlama işi yapmayan web sitelerinin de marka değerinin artırılması ve birçok insan tarafından tanınması amacı ile arama motoru optimizasyonu hizmete alınabilir. Alınan bu hizmete birlikte mevcut sitenin daha çok ziyaretçi alması ve arama motorunda üst sıralarda yer alması sağlanır.

SEO Nasıl Yapılır?

İstenen verimin alınabilmesi için SEO çalışması yapılırken bazı adamların dikkatli yerine getirilmesi gerekir. Bu adımlar;

Kaliteli içeriklerin oluşturulması: arama motoru optimizasyonunun yapılabilmesi için benzersiz ve kaliteli içeriklerinizin bulunması gerekir. Kaliteli, okunabilir ve özgün içeriklerimiz bulunmadığı taktirde yapmış olduğunuz SEO çalışmasının hiçbir önemi kalmaz. Üretmiş olduğunuz kaliteli içeriklerle arama motorunda üst sıralarda kendinize yer bulabilirsiniz. Oluşturduğunuz tüm içerikler de her zaman şeffaf olmanız oldukça önemli bir durumdur. Seo nasıl yapılır? sorusunun cevabı;

Site içi arama motoru optimizasyonu çalışmalarının tamamlanması: SEO çalışmalarının en önemli kısmı site içi arama motoru optimizasyonu çalışmalarını tamamlanmış olmasıdır. Açıklamalar, URL seçimleri, sayfa başlıkları gibi tüm bölümlerin incelenmesi gerekir. Gerçekleştirilen bu incelemeler sonucunda gerçekleştirilen SEO çalışmasının internet sitesinin organik trafiğini nasıl değiştiğini gözle görülür şekilde görebilirsiniz.

Teknik SEO analizinin yapılması: Arama motoru optimizasyonu gerçekleştirecek olan sitelere teknik yapısı ve teknik çalışmaları ile ilgili analizlerini yapması gerekir. Mevcut sitenin sayfa açılış hızı, mobil uyumlu, kalıcı bağlantıları gibi bir çok faktör kontrol edilerek teknik SEO çalışmasının gerçekleştirilmesi gerekir.

Yerel SEO çalışmalarının yapılması: Dijital dünyanın sürekli olarak gelişen akıllı teknolojiler ile birlikte yenilendiğini ve güncellendiğini görülür. SEO‘nun temel amacı ortaya çıkan akıllı teknolojiler ile birlikte ziyaretçilere en iyi sonucu vermektir. Bunun sağlanabilmesi için de en önemli faktör konumdur. Google SEO çalışmaları için sürekli olarak yeni konum güncellemeleri yapar. Arama motorlarında konum bilginizi paylaşarak hizmet almak isteyen bireylere bu hizmeti nerede gerçekleştirdiğinizi bildirmiş olursunuz. Gerçekleştirilen bu konum bildirimi sayesinde satışını gerçekleştirmiş olduğunuz ürünün veya hizmetin kullanıcılar tarafından nerede gerçekleştirildiğini bilmesi mümkün hale gelir. Konum bilgisi paylaşan firmalar arama motorlarında daha avantajlı hale gelir.

Site dışı SEO çalışmalarının yapılması: Site içi SEO çalışmaları tamamlandıktan sonra site dışı SEO çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekir. Bu konuda kullanıcılar video reklamları, sosyal medya reklamları, referans kaynaklar, yeniden pazarlama, SMS pazarlama, Google Ads reklamlarından faydalanabilir.

Uluslararası SEO çalışması ile geniş kitlelere ulaşma: Dünyada pazarlama ve satış işlemlerinin birçoğu artık dijital platformlarda gerçekleşiyor. Bu nedenle insanları geniş kitlelere ulaşabilmesi için interneti kullanması ve sitelerinde bulunan ürünlerin geniş kitlelere satışının ve pazarlamasını gerçekleştirebilmesi için uluslararası SEO çalışmalarına yönelmesi gerekir.

Negatif SEO kontrolünün yapılması: negatif arama motoru optimizasyonu site performansının düşürülmesi amacıyla kötü niyetli olarak gerçekleştirilen işlemlerdir. Bu durumun kontrolünün sürekli yapılması oldukça önemlidir. Negatif SEO durumunun ortadan kaldırılabilmesi için içerik özgürlüğünün sürekli olarak kontrol edilmesi, iki aşamalı kimlik doğrulama hizmetinin aktif duruma getirilmesi, sitenize gelen backlinklerin sürekli olarak kontrol edilmesi oldukça önemlidir.

Gibi adımların tamamı gerçekleştirildiği taktirde arama motoru optimizasyonu sağlanmış olur. Bu sayede kısa sürede arama motorunda üst sıralarda yer alabilir ve daha çok insana ulaşabilme imkanı yakalamış olunur.

On Page SEO Nedir?

Site içi arama motoru optimizasyonu olarak bilinen SEO çalışması oldukça önemlidir. Site içerisinde gerçekleştirilen arama motoru optimizasyonu için kullanılan ve düzenlenmesi gereken tekniklerden bazıları şunlardır;

  • En iyi site başlığının seçilmesi ve düzenlenmesi gerekir. Sitede bulunan her başlığın kesinlikle içeriğe uygun olması ve başlık içerisinde anahtar kelimenin bulunması gerekir.
  • En iyi wordpress eklentileri içerisinde en uygun meta açıklamasının seçilmesi ve kullanılması gerekir.
  • URL yapısının kullanıcı için arama motoruna rahatlıkla aranabilecek şekilde belirlenmesi gerekir. Belirlenmiş olan anahtar kelimenin URL içerisine geçmesi daha iyi performans almanızı sağlar.
  • Başlık etiketlerinin iyi seçilmesi ve içeriklerin yazılarının ziyaretçi tarafından kolay okunabilmesi için paragraflara bölünmesi oldukça önemlidir.
  • Anahtar kelimenin iyi belirlenmesi içeriğinizin arama yapacak olan bireylere daha rahat bir şekilde ulaşabilmesinde büyük rol oynar.
  • Sitede oluşturulmuş olan makalelerin görsellerle desteklenmesi oldukça önemlidir. Eklenen bu görsellerin alt etiketlerin iyi seçilmesi site trafiğini arttıracak bir faktördür.

Off Page SEO Nedir?

Site dışı arama motoru optimizasyonu çalışması olarak bilinen yöntem oldukça önemlidir. Yapılan çalışmalar sayesinde alacağınız SEO hizmeti başarılı hale gelecektir. En etkili site dışı SEO taktiklerinden bazıları şunlardır;

  • Başka sitelerin blog sayfalarında konuk yazarlık
  • İnfluencer anlaşmaları
  • Sosyal yardımlar
  • Röportajlara katılmak
  • Forumlara katılmak
  • Backlink rakip analizinin yapılması
  • YouTube’da içerik üretmek
  • Web sitelerinde bulunan soruların yanıtlanması
  • Yarışmalar
  • Markanın bilinirlik seviyesini yükseltmek için indirimlerin yapılması ve hediyelerin sunulması
  • Birlikte çalışılan ekiplerden ve tedarikçilerden geri bildirim almak
  • Benzer hizmeti kullanıcılara sunan sitelerle link anlaşmalarının yapılması
  • Ortak pazarlama

Gibi taktikler uygulanarak oldukça etkili bir Off Page SEO çalışması gerçekleştirilebilir.

SEO Uzmanı Nedir?

SEO uzmanı, arama motoru optimizasyonu hizmeti veren danışmanlık firmalarında bu hizmet süreçlerinin tamamını yürüten bu konudaki uzman kişilerdir. Sürekli olarak gelişen teknolojiyi takip eden ve ara vermeden bu teknolojiler üzerine çalışan uzmanlar sayesinde almak istediğiniz SEO hizmetini alarak gerçekleştirmiş olduğunuz bu hizmetin olumlu geri dönüşlerini görebilme imkanı bulursunuz.

Google Web Yöneticisi Yönergeleri Nelerdir?

Oluşturulacak olan arama motoru optimizasyonu Google Web yöneticisi yönergelerine uygun şekilde gerçekleştirilmesi alınan bu hizmetin daha verimli ve daha olumlu olmasını sağlar. Google web yöneticisi yönergelerine uyduğunuz takdirde Google’da arama yapan kullanıcıların karşısına daha çok çıkma ihtimaliniz artacaktır. Bu yönergelerden bazıları;

  • URL yapısının basit seçilmesi
  • Tarayıcı uyumluluğu
  • Giden bağlantının niteliğinin Google’a tanıtılması
  • Tekrarlanan içerik oluşturmaktan kaçınma
  • Bağlantıların taranabilir yapılması

Gibi yönergeler uygulandığı takdirde kaliteli bir arama motoru optimizasyonu gerçekleştirilmiş olur. Bu yönergelerin alınan arama motoru optimizasyonu hizmetinin verimliliğini arttırarak, site içerisinde üretmiş olduğunuz tüm içeriklerin hedeflemiş olduğunuz kilelere ulaştırılmasını sağlayan en önemli faktördür.

Bu neden Google web yönetici yönergelerine kesinlikle uyulması ve sitelere verilen hizmetlerde Google web yönetici yönergelerine uyulması gerekir. Bu yönergelere uyulmadığı takdirde alınmış olan arama motoru optimizasyonu hizmetinden istenen verimi elde etmeniz oldukça zor hale gelecektir.

SEO Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?

2024 yılında SEO uzmanı maaşları, uzmanlık seviyesine, deneyime ve çalışılan sektörün büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Yeni başlayan bir SEO uzmanı 15.000 – 25.000 TL arasında maaş alırken, orta seviye bir uzmanın maaşı 25.000 – 40.000 TL seviyelerine çıkabilmektedir.

Büyük projelerde çalışan ve ileri düzey deneyime sahip SEO uzmanları ise 50.000 TL ve üzeri maaşlarla kariyerlerini sürdürmektedir. Freelance çalışan SEO uzmanları ise projeye göre ücretlendirme yaparak gelirlerini artırabilirler. Teknolojinin hızla gelişmesi ve dijital pazarlamanın öneminin artmasıyla birlikte, SEO uzmanlarına olan talep 2024’te de yükselmeye devam ediyor.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir